Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Nemohu si pomoct, ale styl psaní do novin před revolucí 89, se jeví naprosto mimo pro psaní do médií čtvrt století po ní.

:-)

0 0
možnosti
JS

Vzhledem k tomu, že jste,madam, určitě někde bojovala, je vaše hodnocení velmi fundované. Jen mi uniká, kde ti naši žoldnéři zase rozdávají demokratické pastelky. Já bych je nazval knechty, kteří vědí do čeho jdou a za co. Že je špatně platí je chyba jejich, protože na ty žoldnéřské výpravy nemusí. S obranou státu a demokracie to má asi tolik společného, jako meliorace s menstruací. Odborníci se shodují v tom, že naše armáda není schopna uhájit hranice proti imigrantům a proti jidé armádě není schopna uhájit ani jeden kraj déle než týden. Víte vy vůbec, o čem plácáte. Kdyby ti padlí vojáci mohli vstát z hrobů, určitě by se velice divili, za co vlastně padli, a to nejen ti rakouskouherští, ale úplně všichni bez výjimky. Kdyby si mohli ještě přečíst váš článek, určitě by se raději vrátili zpět do hrobu.

2 0
možnosti
AK

Asi je možné ty padlé rozdělit na dobu před naším vstupem do NATO a po něm.

Po vstupu se skutečně naše armáda začala měnit na jakýsi expediční sbor určený k nasazení tisíce kilometrů od hranic naší země ( k čemu jinému je třeba nákup letadel CASA když z východu na západ měří ČR ani ne 500 km...).

Ale pokud se USA se svými spojenci (v tom i ČR) rozhodla přibombardovat demokracii a lidskoprávní agendu do některých i polofeudálních zemí, nezbylo než vysílat naše vojáky i tam.

Nemyslím si, že vojáky špatně platí, naopak, v tom jste asi autorce nerozuměl. Jde spíš o to, že po odchodu z armády nemohou najít srovnatelně placené zaměstnání nebo zaměstnání vůbec. Po schopnostech a dovednostech profesionálních vojáků - řídit vrtulník nebo tank, ovládat nejrůznější zbraňové systémy, bojovat holýma rukama, s nožem nebo přesně střílet i na dálku a v noci - není z pochopitelných důvodů v civilním sektoru příliš velká poptávka.

A tak někteří nemají zaměstnání, jiní kývnou na nabídku kriminálního podsvětí, které je ochotno jejich znalosti a schopnosti dobře honorovat.

1 0
možnosti
AK

Určitě je třeba, aby se ostří hoši z mírových sborů začlenili do naší společnosti i jinak než jen jako vymahači dluhů a v kriminálním podsvětí.

Pomůže to jak jim, jejich rodinám, tak nám ostatním snížením kriminality.

KarmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 692x
Více než dvacet let pracuji jako ředitelka školy Svítání, která se věnuje dětem a mladým lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Jsem senátorkou pro Pardubicko a také 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR. Mým vzorem je Svatá Anežka Česká, která zasvětila svůj život pokorné službě svému národu.

Seznam rubrik