Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Věříte zcela neuvěřitelné zprávě České školní inspekce?

0 0
možnosti

Váš děsivý multikulturní projev odsuzující projevy vlastenectví, kterým jste letos pohanila oslavy osvobození na Zborovském náměstí si dobře pamatuji. Rv

0 0
možnosti
Foto

Už dnes existuje „Národní program vzdělávání“ a „Bílá kniha“ , kde se píše o takzvaných klíčových kompetencích, což je šest základních principů, ke kterým mají všichni učitelé povinnost své studenty vést v rámci vyučování svých předmětů. Zajímavá je pak zejména kompetence občanská, do které patří mimo jiné „pochopení“ environmentálních „problémů“, trvale udržitelný rozvoj, úcta k zákonům a pořádkovým složkám státu a tak dále.

Jak mi řekl jeden student pedagogické fakulty: Cílem je vychovat ze studentů ovce milující stát a demokracii; realita výuky klíčových kompetencí je ještě daleko hrozivější (což bude asi značně záviset i na tom, kdo to učí), než by se mohlo z pouhého přečtení klíčových kompetencí zdát . Obrovský důraz byl kladen na to, že máme ve svých studentech vzbudit důvěru k policii, odmítání šedé ekonomiky a daňových optimalizací, naučit je práskat a doslova je „vychovat k demokracii.

1 0
možnosti

Paní Miluše, obdivuji Vás, že jste se dala na práci s postiženými dětmi. Osobně bych asi nedokázal mít nekonečnou trpělivost, i když s takovými dětmi sympatizuju. K té práci je však třeba mít ještě něco navíc a to každému dáno není.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS