Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kritika parazitického sektoru je prezidentovi zakázána? A komu že skutečně pomohly? Chudinkum uprchlíčkům? Tak těm sebrat peníze jako první. A nezávislá umělecká scéna, to myslíte ty opilce z rádobyuměleckých divadel, kam nikdo nechodí? Centra ekologické výchovy, myslíte ekoteroristy z grýnpýs? Pardon, úctu k parazitismu fakt nemám.

4 0
možnosti
ZJ

Cituji z vašeho blogu,,Jejich činnost nedokáže nahradit ani stát, ani podnikatel" a chtěl bych vysvětlení proč to má stát potažmo daňový poplatníci financovat!

Souhlasím, zahrádkáři, sociální ústavy a klokánky. Ale neziskovky typu člověk v tísni zrušit!!

3 2
možnosti
KT

A jak zrušit? Zakázat jejich činnost? Jde mi jen o technickou stránku, například jak by se mohla zrušit, vedle Člověka v tísni, samozřejmě, třeba i SPD, neziskovka pana Okamury?

Nějakým zákonem zakazujícím neziskovky, které nejsou neziskovky?

Kdo o tom bude rozhodovat?

Nějaký nový úřad pověřený dohledem na neziskovky?

Nebo rovnou prezident?

1 0
možnosti
VV

Neni to zvlastni ze zrejme na svete jsou v soucanosti jen dva presidenti, kteri se ke kazd eflatulenci musi vyjadrovat? Milous Zeman a Donald Trump?

0 4
možnosti
JN

máte pravdu, je to zvláštní

mělo by jich být víc

2 0
možnosti
MK

M76i44l77a31n 64K47e44s71l

17. 1. 2018 21:48

Nedávno byl zveřejněn seznam neziskovek starajících se o blaho Rómů.Bylo jich asi sto.Kolik je jich,které pečují o migranty,kteří ještě tady ani nejsou?Takové neziskovky měl na mysli prezident a většina nás to pochopila.Ve čtvrthodinovém proslovu nebyl čas je vyjmenovávat.

15 0
možnosti
KB

Paní senátorko, už to padlo v diskusi níže. Je nefér použít jako obranný štít hasiče, rybáře či ty co se starají o hospice apod. Většina lidí úmí rozlišit neziskovky a "neziskovky".

Jde mě o neziskovky, které se zaštiťují bohulibou činností a z veřejných prostředků dostanou třeba jen 100 tis. Jejich jedinou činností jsou pak letáky za nějakých 20 tis. a zbytek se tak nějak projí. Neziskovky na které jsou napojeni advokáti, kteří pak honí po soudech ředitelku školy kvůli nějakému šátku.

Osobně bych rád volil stranu, která se zasadí o to, že někde bude veřejně přístupný kompletní seznam neziskovek, které dostaly v daném roce nějaké prostředky z veřejných peněz (ať od ministerstva, či z místních rozpočtů). Nikoliv aby so to člověk dohledával u konkrétní neziskovky ve výroční zprávě.

Bydlím na vesnici a máme zde také jeden spolek ve kterém je aktivní manželka. Hospodaří tak s 20 tis. ročně. Z toho dá něco obec, nějakou tu tisícovku dají místní sponzoři. Z toho se pořádají akce pro děti, dětský den, Masopust, nějaká ta akce pro důchodce a atd. Něco se vydělá při těchto akcích prodejem limonády, piva a párků. Z těch peněz si v tom spolku přitom lidé nevezmou ani na benzín.

Tak se nezašťiťujte těmi skutečně bohulibými spolky.

16 0
možnosti
KT

Paní senátorka mluví, myslím, právě o těchto bohulibých spolcích, chce zdůraznit, že neziskovky nejsou jen "neziskovky".

Nebo je taky placená Člověkem v tísni?

Čert se v tom vyznej!

1 0
možnosti

President,

pouze konstatoval, že v době, kdy si každý udělá nějakou bohulibou, či humanitní neziskovku, aby se uživil a dostal dotaci, tak to stojí stát 17 mld.Kč., místo, aby se neziskovky snažily uživit sami v rámci své činnosti z darů a sbírek.

Hlavně jde o to, že není každá neziskovka, jako nezbytně potřebná neziskovka pro činnost, kterou nezajišťuje stát.

6 0
možnosti
IR

I92v73a 73R90a56k63o88v37á

17. 1. 2018 21:06

Zase účelovka?! Plácáte nesmysly. Nikdy neměl nic proti neziskovkám, které jsou užitečné. Proč píšete o hasičích, rybářích a pod. President nikdy proti takovým neziskovky neřekl nic. Sám pomáhá a dává peníze na Klokánky.

17 0
možnosti
AR

Ovšem proč prezident neuvedl několik neziskovek, kterým by stát neměl dávat příspěvek?

3 4
možnosti
PD

Tak on by pan president neměl dělat věcí, ale znáte to, starého psa atd. - na druhou stranu zase podporuje ruské a čínské zajmy u nás a to je, uznejte, od něj hezké, ne?

5 3
možnosti
KT

A já myslel, že sponzoruje Doněckou republiku

4 2
možnosti
KT

Nic přece nebránilo panu prezidentovi, při jeho pověstné odvaze, konkrétně pojmenovat právě ty neziskovky, o kterých se ví, že to jsou právě ty "neziskovky".

3 1
možnosti
LC

Tak to by asi i při jeho paměti vyjmenovat nedokázal a kdyby to četl, tak to čte ještě teď. BTW, víte, že v počtu neziskovek na počet obyvatel jsme na prvním místě na světě.

3 1
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 692x
Více než dvacet let pracuji jako ředitelka školy Svítání, která se věnuje dětem a mladým lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Jsem senátorkou pro Pardubicko a také 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR. Mým vzorem je Svatá Anežka Česká, která zasvětila svůj život pokorné službě svému národu.

Seznam rubrik