Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je tu  jeden  nový aspekt.  Každá pomoc  či řešení pro naše bezdomovec vyžaduje  peníze, které nemáme.  Naše vláda, podoporovaná  aktivisty, novináři a  talščená Bruselem, ale bude  raději opečovávat tisíce  ilegálních imigrantů !?

I když připustíme, že  bezdomovci si  částečně  zavinili  potíže  sami, tak je  to  od vlády  krajně nemorální,  nespravedlivé a  nezodpověné.;-€

1 0
možnosti

Ani jeden cikán není bezdomovec...zajímavéééé (?)

1 0
možnosti
Foto

Protože jsem kdys přicházel s bezdomovci do styku, tak mohu zodpovědně prohlásit, že většina z nich si tento způsob života zvolila dobrovolně. V době mrazu, chodila Městská policie po táborech bezdomovců a přemlouvala je, aby odešli do azylových domů. Odešlo jich tolik, že by se dali na prstech spočítat. Nechtěji proto, že tam nemohou pít. Jedna z vedoucích azylového domu v rádiu vyrávěla, jak se je marně snaží přemluvit, aby po odchodu z domu po sobě uklidili. Stejně tak, pokud jim nabídne, že za uklid ubytovny budou mít zadara jídlo, ubytování, tak to odmítnou. U nás u domu spal bezdomovec invalida, chodil o holi. Lidi z okolních domů, za pomoci jeho sestry, která mu nabízela, že může bydlet u něj a to on odmítala,  mu vyběhali občanku invalidní důchod, který dostal zpětně vyplacený o který si nikdy nepožádal, koupili mu za ty peníze byt. Nelžu, ale do roka byl zpět s tím, že takový život se mu nelíbí a opět spal na teplovodu. Další který u nás přebývá má maminku, která bydlí v rodinném domku, ale on u ní nebude bydlet, protože takhle má svobodu po které toužil.

4 0
možnosti

Bezdomovectví je vizitka doby, ve které žijeme. Představa, že obyčejní lidé bezdomovectví zamezí, pokud budou bezdomovcům pomáhat, je naivní, byť pomoc charitativními spolky poskytovaná je nepochybně správná. Doba vybízí dnešní mentálně nedospělé lidi, aby chtěli všechno, co vidí kolem sebe. Jak píše paní kolegyně Rank pode mnou, Mexičané posílají i své malé děti do světa, aby se měli lépe, namísto toho, aby svým dětem ukázali, jak se mají prát se životem. Dobývání si svého místa na slunci vlastním úsilím již není na pořadu dne, dnes je aktuální "když máš ty, chci i já"

1 0
možnosti

Bezdomovců, které agresivní magor snadno umlátí, je v Praze plno - jsou většinou opilí, starší chlapi a když spí, má šanci každý sadista, který se rozhodne, že se s někým "popere" - jak to vysvětlovali ti hoši, co šli z kina. (Zajímalo by mě, na čem byli, asi nějaký uklidňující romantický film.) A protože se chtěli "prát", našli si stateční hoši spícího invalidu a ukopali ho a umlátili. - Problém je v tom, že lidé jsou stále agresivní zvířata, jen jejich instinkty pospávají. Někomu se zdá být město poklidným místem, ale je to vlastně džungle, kde jsou bezmocní okradeni, znásilněni nebo zabiti, pokud mají smůlu. Co se týče fenoménu bezdomovectví - převzali jsme ho od USA - tam si to pěstují asi už od 30.let. Neumějí fenomén řešit, a možná ani nechtějí, vždyť Američani jsou přece vyznavači darwinistické filosofie, že silní vítězí a slabí prohrávají. V Česku zatím tak pokročilí darwinisti nejsme - situace s nejvíc hroženými bezdomovci by se dala řešit - ale musel by to být systematický, proaktivní zásah státu, který by ohrožené lidi sám vyhledával a poskytoval jim lékařskou, psychiatrickou, antialkoholovou a jinou péči.

Když bude pokračovat systém exekucí, zadlužování a snižování platů na hranu existenční nutnosti, bude tady v budoucnosti běhat bezdomovců řádově daleko více - stát, ač vedený sociální demokracií nic nového nevymýšlí, jede ve starých kolejích. Jakýkoli další ekonomický kolaps by mohl situaci dramaticky zhoršit.

2 0
možnosti

J47a29r86a 95R48a33n10k

17. 8. 2015 17:02

Ziju v Kanade, na ostrove, kde mame uzasne pocasi proti ostatnim castem zeme, jsme chraneni Olympijskymi horami, kde se vetsina vodnich srazek, zastavi, proto zde mame take z cele Kanady mlade lidi, mnohdy decka, casto z dobrych rodin, ale od jara do podzimu radeji spi v parcich, mesto jim to zakazat nemuze. Stavi se stale vice budov pro lid "bez domova", ale porad je toho malo, oni pribyvaji. Pomahame jak se da, nosime satstvo do kostelu a mist, kde dostavaji pravidelnou stravu a kam chodi lekar a jednou rocne veterinar, ktery jim jejich zviratka "zneutralizuje a vakcinuje". Je to kazdodenni problem a stale se o tom diskutuje, vyhravaji politicke partaje, ktere na vladu tlaci. Zacina to byt celosvetovy problem. Jinak co se tyce rodin v USA, mnohdy v roce 2008 prisly o domy, ktere kupovaly nepochopitelnym zpusobem, aniz by daly zakladni sumu, takze vse na hypoteku. Mnohe z nich ziji v autech a malych motorhomech, nebo karavanbech. Zatim tam nemaji slumy s ubytovanim z kartonu. Casto jde o lidi, kteri by meli byt na lecich, maji schyzofrenii, bipolarni a jine mentalni neoci, a odmitaji leky pravidelne brat, protoze jich je z nejakych duvodu (drugs - nemyslim marijuanu, ale chemicke drogy, ktere jsou casto smrtelne) stale vice, zastupitele mest se snazi, jsou s bezdomovci pravidelne diskuse na mistech, kde se utabori, ale zatim je vse jen "provizorni".

Deti v USA, ano problem, prchaji z domovu, chteji se casto osamostatnit, pres 6 tisic jen za minuly rok prekrocilo "zed" na hranici s Mexikem, nejmladsi bylo 4 lete, jsou z Hondurasu, Centralni Ameriky a Mexika. Rodice je poslou, protoze vi, ze je nikdo nevrati a maji lepsi vetsi sanci pro zivot, nez doma. A tak je to kazdy rok....

http://www.futureinhumanity.org/homeless-facts/?gclid=CJKGh7GtsMcCFRCqaQodZDoNKA

4 0
možnosti

Hlavní problém je, že zákony a nařízení musí dodržovat pouze běžný občan a ostatní si dělaj co chtěj a je jim tolerováno snad kromě vraždy vše...

0 0
možnosti
Foto

Jsem pro to, aby lidé pomáhali, těm co se dostanou do nesnází.  Jsem ale proti, aby pomáhal stát.   Aby stát pomohl, musí nejdříve někoho oloupit a tato nemravnost se nemůže odčinit ani tím, že tyto uloupení peníze někomu jinému pomohou.

2 0
možnosti

J63a46r40a 13R96a84n89k

19. 8. 2015 6:15

V tom pripade stat ani nemuze zakazovat "stanova mesta" a ruzne Chanovy? Tady ne, stale se diskutuje a buduje a nic moc se nevyresi.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS