Diskuse

Nejsem proti očkování, ale odmítám vysoké pokuty pro školy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ja verim, ze stat se take tak brani proti zalobam. Jsem presvedcena, ze najdou se rodice neockovanych deti, ktere onemocni (zemrou) treba tetanem, na skole v prirode a rodice podaji zalobu, ze skola (stat) jejich deti neochranil, pripadne nezamezil nakaze.

0 0
možnosti

Paní Stárková. Někde jsem četl, že očkování je úplně liché. Aplikací očkovací vakcíny do těla dítěte "vniknou" i škodlivé látky např. rtuť. Tělo začne bojovat (imunitní systém) se rtutí a očkovací látka (ta nemoc co byla vpraven do těla), tak zůstavá "nepovšimnuta" protože má tělo moc práce s jedem. Tzn. že si nevytváří žádný obraný systém proti např. tetanu. Je to tak že?

0 0
možnosti

Pane Zatyko, pokud se mne opravdu ptáte, pak odpovídám NIKOLIV. Pokud svou tezi myslíte vážně, zajímaly by mne odkazy. Jsem přesvědčena, že očkovací vakcíny působí, jak by měly a že škodlivost aditiv je neprokazatelná a jejich obsah průběžně snižovaný:-).

0 0
možnosti

Nechápu proč se cítí být očkovaní ohroženi neočkovanými?

Domníval jsem se, že pokud očkování funguje, pak by mělo před nemocí chránit a není tudíž nutné z kolektivu odstranit neočkované.

Odpoví mi na toto konečně někdo ze zastánců separace neočkovaných?

Opravdu by mně to zajímalo, děkuji.

4 0
možnosti

Pokusím se, pane Poprocký. Očkování samozřejmě nechrání 100%ně a jeho účinnost časem klesá. Například u černého kašle má "trvanlivost 12-15 let". Ale i tak, jsme individuality. Ta účinnost klesá individuálně co člověk a co patogen a nemůžete zaručit 100%ní odolnost vůči všem mutacím patogenu u každého očkovaného. Tím, že jsou v populaci jedinci neočkovaní, poskytuje se totiž jednotlivým patogenům "ring volný" k tomu, aby mutovaly, obměňovaly se a sílily a proti takto obměněným, posíleným, patogenům, samozřejmě ani očkovaný jedinec protilátky nemá.

Navíc, pokud vím, minimálně ve školním věku jsou již do škol integrované děti různým způsobem hendikepované, u nichž došlo, s ohledem na jejich zdravotní stav, k úpravě očkovacího kalendáře. Takové děti jsou opravdu oslabené a setkání s živým, skutečným, patogenem, by je mohlo zabít. Takže ono nejde jen o děti očkované, ale i o děti, které zkrátka nemohou být očkované ze zdravotních důvodů.

Navíc, i u těch vakcín, kde se ukázalo, že očkování nechrání 100%ně (tuším spalničky, zarděnky), je prokazatelně průběh mírnější a následky méně fatální nežli u dětí neočkovaných.

0 1
možnosti
Foto

Od 19. století probíhala snaha donutit rodiče, aby nechali své děti očkovat. Zajímavé je, že tomu pomáhala i podle některý zpátečnická církev, která po každém křtu dítěte nabádala rodiče, aby se dítě nechali očkovat. Rakousko očkovalo děti zadarmo. Za první republiky byl přijat zákon o povinném očkování a to pod pokutou až vězením. V roce 1923 se podařil vymýtit černé neštovice. Dnes v  21 století se opět vracíme na začátek 19 století, zda dítě oškovat anebo ne. Přitom je prokázáno, že je to prospěšná věc.

1 0
možnosti
Foto

Prospěšné věci se zavedou sami.  Nic není tak prospěšné, aby to ospravedlnilo použít násilí proti přirozenému právu lidí.

3 0
možnosti

Paní autorko, pevně doufám, že Vaše návrhy neprojdou. Pak by naše snaha ochránit naše děti řádným očkováním vyšla vniveč, postupem času by se zvyšoval počet neočkujících rodičů (prostě proto, že se jim nelíbí, že je očkování povinné) a ve výsledku by rapidně klesala proočkovanost populace, což by se nám, tedy populaci, vracelo jako bumerang v podobně menších či větších epidemických onemocnění (černý kašel, spalničky, zarděnky).

Tvrdím, že každý neseme svou kůži na trh. My, očkující rodiče, že zrovna naše dítě bude mít na očkování reakci, neočkující rodiče tím, že se jejich dítě nebude moci zúčastnit předškolního vzdělávání a mimoškolních aktivit a předškolní a školní zařízení, že dostanou pokutu, pakliže nebudou dodržovat ustanovení Zákona o ochraně veřejného zdraví 258/2000sb.

Nezlobte se, ale to je právě důsledek odpovědnosti, která jde ruku v ruce s nově nabytými svobodami (svobodou myslím mít na výběr, zda dítě nechám či nenechám očkovat).

V zemích, kde nemají očkování povinné, se již přesvědčili o tom, že je radno děti nechávat očkovat a tudíž je tam proočkovanost i bez povinnosti ve většinové populaci přijatelně vysoká. Obávám se, že naše populace k tomu ještě nedorostla, jaksi nedospěla. Tedy k vědomí, že využívání svobody nese s sebou rizika a důsledky těchto rizik.

1 5
možnosti
Foto

Dělejte si s vašimi dětmi co uznáte za vhodné a do našich věcí se, včetně paní senátorky, nepleťte.  Nikdo vám o to nestojí.

1 0
možnosti

Škola může svou povinnost splnit neobyčejně jednoduše, sankce tedy příliš nehrozí.

1 0
možnosti