Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J26a20n19a 47M59a95j87o66v36á

10. 7. 2014 22:51

tak jsem si řekla, že ženská z neziskovky, navíc roky pracující s mentálně postiženými dětmi - ta to bude mít srovnané a bude to čtení k něčemu.

A je to jako vystřižené z důvodové zprávy k prodloužení termínu pro zpracování koncepce. Takové bezkoulové. Tak nevím...je politika opravdu nebezpečná pro všechny? Zůstane vůbec někdo sám sebou?

0 0
možnosti
Foto

"Určitá skupina obyvatel má své potřeby a neziskovky hledají cesty, jak je naplnit." Lepší definici neziskovek jsem nečetl. A to nemyslím jako pochvalu - ani slovo o povinnostech nebo vlastní snaze "určitých skupin", jen "potřeby". Smutné.

1 0
možnosti

Neviďte za sociálním bydlením jen oblíbené "Romy". Třeba Rakušané dávají na výstavbu nového sociálního bydlení značné prostředky a to i v drahé Vídni. Když jsem četl, jak tuto potřebu a výběr lidí vyhodnocují tak ti úředníci musí být poctivci, u nás by to vypadalo určitě jinak. Ale svobodný trh Vám vše nevyřeší, mimo to podnikatelé v sociální sféře bývají v průměru větší "šmejdi". Ale u nás na nic nejsou peníze - armáda nemá munici, policajti najímají a platí vietnamské policajty - specialisty na drogy, podfinancované proti jiným státům je zdravotnictví, kultura, památky. Úřad práce najme další lidi aby kontrolovaly "dávkaře", stát bude kontrolovat podíly potravin v marketech odkud jsou atd.

0 0
možnosti

Pořád nerozumím: kolik osob bude potřebovat sociální bydlení, co bude kritériem (není třeba čísel, jen popis), kdo bude vlastníkem, kdo bude "údrřbářem (a co bude údržba zejména v některých případch ročně stát).

  Kdo - podle vás nakoupí či postaví sociální byty a za kolik na jednu potřebnou osobu (tedy jak velký bude zářez do námi financovaného rozpočtu státu) a kolik bude stát ročně provoz.

   Děkuji předem za kvalifikovanou odpověď.

   PS: Budou za to bydlení platit alespoň dnešních 30 % (v Praze 35 %) příjmů?

  PPS: Proč těm lidem nestačí dotace všech nákladů na bydlení nad uvedených 30 % (

35 %) a proč potřebují speciální byty?

1 0
možnosti

No - možná si na PPS umím odpovědět sám: protože velké skupině "potřebných" nikdo byty nepronajme. Musel by v nájemném požadovat přirážku na každoroční rekonstrukci zdevastovaného bytu. Stát to unese. Přece z nás lze stáhnout ještě vyšší daně.

   Na okraj: Mé pochybnosti se samozřejmě netýkají bytů chráněných. Pomoc lidem postiženým je samozřejmostí.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS