Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Zatím byli všichni ústavní soudci, snad kromě Rychetského (nejdříve OH, pak ČSSD), pravicoví. Proto šli ve všem na ruku Topolánkovi a Nečasovi. Vrcholem jejich úsilí zřejmě bylo schválení protiústavních a funkčně nesmyslných "regulačních" poplatků, které nikoho regulovat nemohou (8 soudců včetně členů ODS a KDU-ČSL).

http://www.blisty.cz/art/68378.html

Tihle noví Zemanem jmenovaní soudci vůbec nemusí být levicoví, zatím to tak nevypadá. Tento rok naopak může pravice v ústavním soudu ještě posílit.

0 0
možnosti
MP

Všichni ústavní soudci jsou levicoví. Senátory byli dotazováni,jsou-li pro zdravotnictví a školství zdarma,jsou-li proti restitucím atd. ČSSD bude tento soud zneužívat k prosazení svého programu,takže půjde o politický,nikoli ústavní soud. Minulý soud určil,že Lisabonská smlouva není v rozporu s naší ústavou, posuzoval "velezradu VK", skutečnou velezradu obou prezidentů zcela ignoroval /podpis LS,podpis ESM /. Tento soud má rozhodovat o tom,není-li protiústavní nadstandard a restituce. I v tomto případě se ukáže ,bude-li soud rpozhodovat ústavně nebo politicky.

0 2
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 692x
Více než dvacet let pracuji jako ředitelka školy Svítání, která se věnuje dětem a mladým lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Jsem senátorkou pro Pardubicko a také 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR. Mým vzorem je Svatá Anežka Česká, která zasvětila svůj život pokorné službě svému národu.

Seznam rubrik